O’ZBEK BADIIY MATNLARIDA PAREMIOLOGIK BIRLIKLARNING FUNKSIONAL-STILISTIK XUSUSIYATLARI - Muborakxon Dilbarjonova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola o‘zbek badiiy matnlarida paremiologik birliklarning funksional-stilistik xususiyatlarini tadqiq etishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda maqol, matal va boshqa paremiologik birliklarning badiiy asarlarda qo‘llanilishining o‘ziga xos jihatlari, ularning obrazlilik, emotsionallik va ekspressivlikni oshirishdagi roli, shuningdek, matnning uslubiy xususiyatlarini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi.