INGLIZ TILIDA ZAMONLAR - Abduvoxidova Shukuronaxon Qahramon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada ingliz tilidagi zamonlar tizimining grammatik tuzilishi, semantik vazifalari va ularning o‘quvchilarga o‘rgatilishidagi metodik yondashuvlar tahlil qilinadi. Ingliz tilida mavjud 12 ta zamon shaklining har biri alohida o‘rganilib, ularning kontekstda ishlatilishi, o‘zbek tilidagi zamonlar bilan farqlari hamda o‘quvchilarda uchraydigan xatoliklar asosida izohlanadi. Maqolada zamonlarni o‘rgatishda qo‘llaniladigan samarali usullar — vizual chizmalar, taqqoslov metod, kontekstual o‘qitish va amaliy mashg‘ulotlar muhim ahamiyatga ega ekani asoslab berilgan. Tadqiqot ingliz tili grammatikasini chuqur o‘zlashtirish va muloqot kompetensiyasini shakllantirishda zamonlar mavzusining markaziy o‘rinni egallashini ko‘rsatadi.