BADIIY MATNDA QO‘LLANGAN EVFEMIK VA DISFEMIK BIRLIKLARNING USLUBIY VAZIFASI - Dilnavoz Abduraximova (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada evfemik va disfemik birliklar tahlilga tortilgan. Tilshunoslikda "evfemizm" va "disfemizm" tushunchalarining ahamiyati, tabu va evfemizmlar xalqning ijtimoiy hayoti, milliy urf-odatlari, mentaliteti bilan bogʻliq holda mavjud boʻlishi, bu ikki tushuncha madaniyat va til manbalaridan tarkib topgan etnolingvistik atamalar ekanligi haqida fikr yuritiladi. Ularning matn tarkibidagi stilistik funksiyalari aniqlangan.