KIMYO. UGLEVODLAR - Abdusamatova Zarnigor Maxammadjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda uglevodlarning kimyoviy tuzilishi, turlari, xossalari va biologik ahamiyati haqida umumiy ma’lumotlar bayon etilgan. Uglevodlar — organizm uchun asosiy energiya manbai bo‘lib, monosaxaridlar, disaxaridlar va polisaxaridlar kabi turlarga bo‘linadi. Ularning tuzilishi, reaksiyaga kirishish xususiyatlari va sanoatdagi qo‘llanilishi haqida tahlillar keltirilgan. Shuningdek, hayot uchun muhim bo‘lgan glyukoza, saxaroza va kraxmal kabi uglevodlar misolida ularning kimyoviy xossalari yoritilgan.