BIOLOGIYA. HOZIRGI ZAMON BIOSFERASI. - Jololova Zarnigor Baxtiyorjon qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Mazkur ishda hozirgi zamon biosferasining tuzilishi, tarkibi va unda kechayotgan biologik jarayonlar haqida umumiy tushuncha berilgan. Biosfera — Yerda hayot mavjud bo‘lgan yagona qobiq bo‘lib, u atmosfera, gidrosfera va litosferaning bir qismini qamrab oladi. Ishda biosferaning barqarorligi, tirik organizmlarning undagi roli, inson faoliyatining salbiy ta’siri va global ekologik muammolar ham yoritilgan. Shuningdek, barqaror rivojlanish va biosferani muhofaza qilish yo‘llari haqida fikr yuritilgan.