MATEMATIKA. AYLANISH JISIMLARI - Fayzullayeva Komola Shuxratbek qizi. (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda aylanish jismlari tushunchasi, ularning hosil bo‘lish prinsiplari va asosiy turlari haqida ma’lumot berilgan. Aylanish jismlari — bu tekis shakllarning muayyan o‘qda aylanishi natijasida hosil bo‘lgan fazoviy jismlar bo‘lib, ular kundalik hayotda va texnikada keng qo‘llaniladi. Ishda aylanish jismlarining hajmi va yuza yuzasini hisoblash formulalari, shuningdek, ularning amaliy masalalardagi qo‘llanilishi yoritilgan.