SURUNKALI NAZOFARENGIAL INFEKSIYA O’CHOQLARINING REVMATIK ISITMANI PATOGENEZI VA KECHISHIDAGI TA’SIRI - Tursunkulova Durdona; Umarova.S.S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada surunkali nazofarengial infeksiya o`choqlarining revmatik isitma patogenezi va kasallikning kechishidagi roli yoritilgan. Revmatik isitma rivojlanishida A guruhi beta-gemolitik streptokokk infeksiyasining immunologik mexanizmlari, molekulyar mimikriya hodisasi va surunkali infeksiya o`choqlarining qaytalanuvchi revmatik jarayonlarga sabab bo`lishi tahlil qilingan.