BRONXIAL ASTMA RIVOJLANISH XAVFI YUQORI BO‘LGAN GURUHLARNI TAHLIL QILISH (BRONXOOBSTRUKTIV SINDROM BILAN OG‘RIGAN BOLALAR MISOLIDA) - Tursunkulova Durdona; Umarova.S.S (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ish bronxoobstruktiv sindrom bilan og‘rigan bolalar misolida bronxial astma rivojlanish xavfi yuqori bo‘lgan guruhlarni aniqlashga qaratilgan. Tadqiqot davomida genetik, ekologik va klinik omillar tahlil qilinib, astma rivojlanishiga olib keluvchi asosiy xavf omillari aniqlandi. Ish yakunida profilaktika choralari va erta tashxis qo‘yishning ahamiyati ko‘rsatib berildi.