O‘RTA MAKTAB O‘QUVCHILARI ORASIDA AGRESSIV XULQ-ATVOR: SABABLARI VA PSIXOLOGIK KORREKSIYA USULLARI - Edilova Gulira`no Ruziqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada o‘rta maktab yoshidagi o‘quvchilarda kuzatiladigan agressiv xulq-atvorning kelib chiqish sabablari, uning shakllari va psixologik korreksiya qilish yo‘llari yoritilgan. Tadqiqotda agressiyaning psixologik, oilaviy, ijtimoiy va maktab muhiti kabi omillar bilan bog‘liqligi ilmiy asosda tahlil qilingan. Maktab psixologlari va pedagoglari uchun amaliy tavsiyalar keltirilgan bo‘lib, agressiyani kamaytirish maqsadida qo‘llaniladigan psixologik trening va dasturlar samaradorligi ilmiy manbalarga asoslangan holda ko‘rsatilgan.