MILLATNING OYNASI: ABDURAUF FITRAT HAYOTI VA IJODI. - Hakimova Halima Halimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: XX asr boshlarida Oʻzbekiston tarixida yuz bergan ijtimoiy, siyosiy va madaniy uyg‘onish harakati — Jadidchilik harakati bilan bog‘liq ulkan siymolar ichida Abdurauf Fitrat o‘zining chuqur tafakkuri, betakror ijodi va fidokorona faoliyati bilan alohida ajralib turadi. U nafaqat adib, balki mutafakkir, ma’rifatparvar, tilshunos, tarixchi va siyosiy arbob sifatida ham el-yurt xizmatida bo‘lgan. Uning hayoti va ijodi o‘zbek ma’naviyati tarixida millatni uyg‘otgan nurli oynaga o‘xshaydi.