BAQLAJONNI SAQLASH VA QAYTA ISHLASH TEXNOLOGIYASI. - Hakimova Halima Halimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada baqalajonning ozuqaviy ahamiyati, uning biologik xususiyati o’sish sharoiti,qanday qilib qish kunlarida ham baqlajonning kimyoviy tarkibini buzmagan holda saqlash haqida to’xtalib o’tilgan Yangi baqlajonni saqlash unchalik qiyin emas. Asosiysi, ular uchun qulay sharoit yaratish. Agar buning iloji bo’lmasa, uni xavf ostiga qo’ymaslik va quritilgan yoki muzlatilgan bo’laklarni pishirish yaxshidir. Shuningdek, mevalarning bir qismi konservatsiyaga yuborilishi chora tadbirlarni ko’rib chiqamiz. O’zbekistonda baqlajonni ekiladigan navlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi haqida ma’lumotlar keltirilgan.