УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА ҲАРАКАТЛИ ЎЙИНЛАР ОРҚАЛИ ОММАВИЙ СПОРТНИ РИВОЖЛАНТИРИШНИНГ ПЕДАГОГИК-АМАЛИЙ АСОСЛАРИ - Эрбекова Барно Норбоевна (TADQIQOTLAR, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада умумий ўрта таълим мактабларида ўқувчи ёшларни жисмоний тарбияга жалб этишда ҳаракатли ўйинларнинг ўрни, улар орқали оммавий спортни ривожлантиришнинг самарали усуллари, методологик ва педагогик асослари таҳлил қилинган. Давлат сиёсати даражасида жисмоний тарбия ва спортга берилаётган эътибор, таълим муассасаларида амалга оширилаётган чора-тадбирлар, ижтимоий ҳамкорликнинг аҳамияти ва педагогик тавсиялар ёритиб берилган.