SOG’LOM VA PARAZITAR KASALLIKLARDA TOLSTOLOBIK HAMDA KARP BALIQLARIDAGI QON KO’RSATKICHLARINING O’ZGARISHI - Ikromov Erkin Fayzulayevich; Azimova Naimaxon Odiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Tolstolobik (Hypophthalmichthys molitrix) va karp (Cyprinus carpio) baliqlarining sog‘lom holatdagi va parazitar kasalliklarga chalingan holatdagi qon ko‘rsatkichlaridagi o‘zgarishlar o‘rganilgan. Parazitlar ta’sirida baliq organizmidagi gematologik ko‘rsatkichlarda yuzaga keladigan o‘zgarishlar aniqlanib, ularning ahamiyati tahlil qilingan. Baliqchilikda kasalliklarni erta aniqlash va profilaktika choralarini ishlab chiqishda amaliy ahamiyatga ega.