TOSHKENT SHAHRIDAGI BIR GUMBAZLI METROPOLITEN STANSIYA KONSTRUKSIYALARINING TAHLILI - Usmonaliyev Yahyobek Axrorjon o’g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqola Toshkent metropolitening bir gumbazli stansiyalari — Beruniy, Do’stlik va Bodomzor stansiyalari konstruktiv yechimlari tahlili. Har birining arxitekturaviy-konstruktiv tekshiruvi, konstruksiya qurilmalari, muhandislik-stansiya va texnik sharoitdagi holati o’rganiladi. Tahlil bu yerda shuni ko’rsatadiki, har bir stansiyalar konstruktsiyalari joylashuviga ko’ra optimal yechimlar asosida ta’minlanadi.