ASQAD MUXTORNING “CHINOR” ROMANIDA AYOL PORTRETINING BADIY-PSIXOLOGIK TAHLILI. - NASRULLAYEVA FARANGIZBONU; QANOATOVA NAZOKATXON (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Asqad Muxtorning “Chinor” romanida ayol portreti qanday badiiy vositalar orqali yoritilgani, ayol obrazining psixologik tahlili, xarakteri va ma’naviy olami ochib berilgan. Portret vositasida qahramonning ruhiy holati, milliy qiyofasi, jamiyatdagi o‘rni, muallif niyatining qanchalik aks etgani tahlil qilingan. Shuningdek, portret tasvirining adabiyotshunoslar tomonidan qanday izohlanganiga ham e’tibor qaratilgan.