MUVAFFAQIYAT SARI BIRINCHI QADAM - Jabborova Fotima Toshpo‘latovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Kerol Duek Kirish Muvaffaqiyatning yagona o’lchovi va hayotda qanday muvaffaqiyatli bo’lish mumkin degan savolga birgina aniq javob mavjud emas. Biroq, muvaffaqiyatli insonlarning ba’zi odatlariga nazar solib, o’z kundalik hayotingizga tatbiq etish mumkin bo’lgan yangi taktika va strategiyalar haqida bilib olishingiz mumkin. Ushbu aqliy salohiyatlarni rivojlantiring hamda parvarishlang va vaqti kelib hayotda siz istagan muvaffaqiyatga albatta erisha olasiz. Psixolog tomonidan olib borilgan tadqiqotlar shuni ko’rsatmoqdaki, o’zgarmas tafakkur egalari muvaffaqiyat bu, mashaqqatli mehnat natijasi emas balki tug’ma xislatlar natijasidir, aql-idrok esa statik va o’zgarmas deb hisoblashadi. Ular inson bunday iste’dodlarga ega bo’lib tug’ilishi yoki buning aksi bo’lishi mumkin, deb bilishadi.