BOLALARDA XOTIRANI RIVOJLANTIRISHNING MUHIM MASALALARI - Sattorova Zulfiya Norqulovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Esda qoldiriladigan materialga qiziqish, diqqatimizni shu materialga qaratadi, his-tuyg‘umizga ta’sir qiladi, zavqlantiradi va beixtiyor esda qoldirish jarayonlarini kuchaytiradi. Qiziqish esda qoldiriladigan materialni, shaxsning o‘zi va jamiyatuchun ahamiyatini tushunish bilan bog‘liq bo‘lsa, esda qoldirish samaraliroq bo‘ladi. Diqqat esda mustahkam saqlab qolishning zaruriy shartidir.