YOSH BOLLARGA INGLIZ TILI GRAMMATIKASINI O’RGATISHDA VIDEO ROLIKLARDAN FOYDALANISHNING SAMARADORLIGI - Djurayeva Gulnoza Yuldashevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ingliz tili dunyoning eng ko‘p o‘rganiladigan tillaridan biri bo‘lib, yosh avlod uchun bu tilni o‘rganish bugungi kunda juda muhim hisoblanadi. Ingliz tilining grammatikasi esa tilni to‘g‘ri va samarali o‘rganish uchun asosiy elementlardan biridir. Yosh bolalarga grammatikani o‘rgatishda turli metod va vositalar qo‘llaniladi. Shu vositalardan biri sifatida video roliklardan foydalanish bugungi ta’lim jarayonida keng tarqalgan va samarali usul hisoblanadi. Video roliklar yosh bolalarning diqqatini jalb qilish, ularni qiziqtirish va grammatika qoidalarini tushunishda ko‘maklashishda muhim ahamiyatga ega.