ISLOM SAVDO INSTRUMENTLARI ORQALI ISTE’MOL BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING MAQSAD VA VAZIFALARI - Erminjonov Shahzodbek Erkinjon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada iste’mol bozorining asosiy turlari, uning iqtisodiy ahamiyati hamda islomiy savdo instrumentlari orqali rivojlantirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Xususan, murobaha, ijara, mudoraba kabi shariatga mos moliyalashtirish vositalarining bozordagi inklyuzivlik va adolat tamoyillariga asoslangan holda qo‘llanishi ko‘rib chiqiladi. Islomiy savdo vositalari orqali shaxsiy iste’molga mo‘ljallangan tovar va xizmatlar bozorining samaradorligini oshirish yo‘llari asoslab beriladi.