BOLALAR UCHUN CHET TILI DARSLARIDA MUSIQANING AHAMYATI - Matqosimova Mohira Erkinbek qizi; Jumaboyeva Ra'no G'ayratbek qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Musiqa uzoq vaqtdan beri turli fanlar bo’yicha o’rganishni kuchaytirish uchun kuchli vosita sifatida tan olingan va chet tillarini o’rganish bundan mustasno emas. Musiqani til ta’limiga integratsiyalash o’rganishni yanada qiziqarli va samaraliroq qilish mumkin. Mazkur maqolada maktabgacha va boshlang’ich yoshdagi bolalarda nemis tili va ingliz tili darslarida musiqa va qo’shiqlardan foydalanishning samarali usullari, bu metodning dars jarayonlarida qanday ko’nikma-malakalarga erishishda yordam berishi to’g’risida malumotlar keltirib o’tilgan.