NUTQIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISHDA ONA TILI VA ADABIYOT FANLARINING O‘RNI - Jo‘rayeva Lobar Abduhakimovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Nutqiy kompetensiyalar – bu insonning til orqali fikrini aniq, ravon va mantiqiy ifoda eta olish qobiliyatidir. Bu kompetensiyalar nafaqat kundalik muloqotda, balki ta’lim, ish va jamiyat hayotining barcha sohalarida muhim ahamiyatga ega. Ona tili va adabiyot fanlari esa nutqiy kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirishda markaziy o‘rin tutadi. Bu fanlar orqali o‘quvchilar nafaqat til qoidalarini o‘rganadilar, balki fikrni mantiqiy tuzishda, so‘z boyligini oshirishda, ifoda madaniyatini egallashda ham katta yutuqlarga erishadilar.