ATMOSFERADA ZARARLI MODDALARNING TARQALISH JARAYONINI MASHINALI O’QITISH USULLARI - Odilov Abdullojon Komiljon oʻgʻli (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada atmosferada zararli moddalarning tarqalish jarayonini o‘rganish uchun mashinali o‘qitish usullaridan foydalanish muhokama qilinadi. Maqolada modellashtirish jarayonida qo‘llaniladigan algoritmlar, ularning samaradorligi va natijalarni vizuallashtirish usullari yoritilgan. Maqsad – zararli moddalarning dinamik tarqalishini aniqlash va ekologik xavf-xatarlarni bashorat qilish.