O’ZBEKISTONDA EKOTURIZMNING IQTISODIY VA IJTIMOIY RIVOJLANISHIGA TA’SIRI - Qilicheva Mexriniso Ne’matjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda ekoturizmning iqtisodiy va ijtimoiy rivojlanishga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ekoturizmning rivojlanish holati, uning aholi farovonligiga va iqtisodiy ko‘rsatkichlarga bo‘lgan ta’siri o‘rganilgan. Shuningdek, ekoturizmni rivojlantirishga to‘sqinlik qilayotgan muammolar aniqlanib, istiqboldagi yo‘nalishlar va takliflar keltirib o‘tilgan.