O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA TURIZM SOHASIDA TA’LIM TIZIMINING HOLATI VA RIVOJLANISH YO’NALISHLARI - Laylo Igamberdiyeva G’ulomjon qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida turizm sohasida ta’lim tizimining holati tahlil qilinib, uning rivojlanish istiqbollari yoritilgan. Tadqiqot davomida mavjud muammolar – o‘quv dasturlarining zamonaviy talabga mos emasligi, amaliyot tizimining sustligi, xalqaro hamkorlikning yetarli darajada yo‘lga qo‘yilmagani, pedagogik salohiyat va ilmiy-tadqiqot faoliyatining pastligi aniqlangan. Muallif tomonidan sohani rivojlantirishga qaratilgan taklif va tavsiyalar ilgari surilgan. Jumladan, ta’limda raqamli texnologiyalarni keng joriy etish, xalqaro ta’lim dasturlari asosida kadrlar tayyorlash, amaliyotga yo‘naltirilgan yondashuvni kuchaytirish zarurligi asoslab berilgan. Maqolada zamonaviy talablar asosida raqobatbardosh turizm kadrlarini yetishtirishning dolzarbligi ilmiy asosda yoritilgan.