“MEHNAT MUHOFAZASINING QONUNLARI VA QOIDALARI” - Boratova Zuhra Adham qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mehnat muhofazasining huquqiy asoslari, xavfsiz mehnat sharoitlarini ta’minlashga qaratilgan qonunlar va normativ hujjatlar tahlil qilingan. Shuningdek, ishlab chiqarishdagi mehnat xavfsizligini ta’minlashda ish beruvchilar va xodimlarning javobgarligi, mehnat madaniyatini shakllantirish va nazorat mexanizmlarining ahamiyati yoritilgan.