RAQAMLI VOSITALAR ORQALI DIFFERENSIAL TA’LIMNI YO‘LGA QO‘YISH - Toshpo‘lotova Jasmina Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar yordamida differensial ta’limni tashkil etishning zamonaviy usullari tahlil qilinadi. Moslashuvchan o‘quv platformalari, sun’iy intellekt, o‘quv analitikasi, gamifikatsiya, AR/VR texnologiyalari va mobil ilovalar orqali o‘quvchilarning individualligiga mos ta’lim yaratishning nazariy asoslari va amaliy jihatlari yoritiladi. Shuningdek, maqolada raqamli vositalarning imkoniyatlari yordamida o‘qituvchining roli, baholash jarayoni, motivatsiya usullari va o‘quvchilarning faol o‘zlashtirish strategiyalari keng muhokama qilinadi.