STEAM TA’LIMIDA INFORMATIKANING PEDAGOGIK INTEGRATSIYASI - Toshpo‘lotova Jasmina Nuriddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada informatika fanining STEAM ta’lim modeli doirasida pedagogik integratsiyasi yoritiladi. Informatika boshqa fanlar bilan uyg‘unlashtirilgan holda o‘quvchilarda tizimli fikrlash, muammoga yondashuv, ijodkorlik va algoritmik tafakkurni shakllantirishda qanday imkoniyatlar yaratishi haqida fikr yuritiladi. Sun’iy intellekt, AR/VR, IoT, dasturlash muhitlari, robototexnika va raqamli vositalar orqali o‘quv jarayoniga informatikaning innovatsion yondashuvi tahlil qilinadi.