O‘QITUVCHI LOGOPEDNING INNOVATSION TEXNOLOGIK FAOLIYATI - Jo‘raxo‘jayev Muhammadaziz; Qodirova Mahzuna; Axmedova Vazira; Mamatisayeva Surayyo (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada o‘qituvchi-logopedning innovatsion faoliyati, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni logopediya sohasida qo‘llash imkoniyatlari va ularning samaradorligi yoritilgan. Maqolada logopedik mashg‘ulotlarda axborot- kommunikatsion texnologiyalar, interaktiv metodlar, mobil ilovalar, gamifikatsiya va virtual platformalardan foydalanish tajribalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, innovatsion yondashuvlarning bolalardagi nutq nuqsonlarini tuzatishdagi o‘rni va afzalliklari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalariga asoslangan holda, logopedik faoliyatni takomillashtirish bo‘yicha tavsiyalar ham berilgan.