YAKUNIY PARDOZ JARAYONIDA MATO MUSTAHKAMLIGINI SAQLASH IMKONIYATLARINI O‘RGANISH - Xasanova Saodat Xaitovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada paxta tolali mato mustahkamligidagi yo‘qotishlarni kamaytirish uchun kamg‘ijimlanuvchanlik pardozini ikki bosqichda tashkil etish taklif etilgan. Yakuniy pardozning birinchi bosqichida ammiak eritmasiga shimdirish, ikkinchi bosqichida asetonformaldegid smolasi asosidagi kompozitsiyada appretlash mato fizik-mexanik ko‘rsatkichlarini oshishiga olib keladi.