GLOBALLASHUV SHAROITIDA O‘SMIRLARDA PSIXOLOGIK BARQARORLIKNI TAMINLASHNING DOLZARBLIGI VA OMILLARI. - Ollonova Mahfuza Musayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqola globallashuv jarayonining o‘smirlarning psixologik barqarorligiga ta’sirini yoritib beradi. O‘smirlik davri inson rivojlanishida o‘ziga xos psixologik faza bo‘lib, globallashuvning ijtimoiy, madaniy va iqtisodiy jihatlari o‘smirlarning shaxsiy rivojlanishiga salbiy yoki ijobiy ta’sir ko‘rsatishi mumkin. Ushbu maqolada globallashuvning psixologik barqarorlikka ta’siri, o‘smirlarning psixologik va hissiy holatlari, ijtimoiy va madaniy o‘zgarishlarga moslashishdagi muammolar nazariy asosda tahlil qilinadi. Psixologik barqarorlikni ta’minlashda o‘ziga bo‘lgan ishonch, hissiy muvozanat, ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimlari va globallashuvning o‘ziga xos jarayonlari o‘smirlar psixologiyasidagi muhim omillar sifatida yoritiladi. Maqola o‘smirlarning psixologik barqarorligini saqlash va ta’minlash uchun zarur bo‘lgan nazariy yondashuvlarni muhokama qiladi.