ONA TILI VA ADABIYOT DARSLARIDA MULTIMEDIA VOSITALARINING O‘RNI VA SAMARADORLIGI - Kamolova Madinaxon Sirojiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Bugungi kunda taʼlim jarayonida zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan unumli foydalanish masalasi davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biriga aylangan. Xususan, ona tili va adabiyot fanlari bo‘yicha multimedia vositalarining qo‘llanilishi darslarning interaktivligi, mazmunan boyligi va samaradorligini oshirishga xizmat qilmoqda. Ushbu maqolada multimedia vositalarining lingvodidaktik asoslari, ularning ona tili va adabiyot darslaridagi afzalliklari, o‘quvchilarning til kompetensiyalarini rivojlantirishdagi roli, mavjud muammolar va taklif etilayotgan yechimlar atroflicha tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida respublikamizdagi mavjud ilmiy ishlanmalar, tajriba asosidagi kuzatuvlar va amaliyotga doir tavsiyalar asosida ilmiy-tahliliy yondashuv amalga oshirilgan. Shuningdek, maqolada O‘zbekiston sharoitida multimedia vositalari asosida ona tili va adabiyot fanlarini o‘qitish istiqbollari, mazkur vositalarni yanada takomillashtirish yo‘llari bayon etilgan.