MULOQOTDA TILNING SAMARALI QO‘LLANILISHI: SO‘Z TANLASH VA SINTAKTIK TUZILMANING KOMMUNIKATIV AHAMIYATI - Bozorboyeva Baxtigul Farhod qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Maqolada muloqot jarayonida tilning samarali qo‘llanilishining ahamiyati, ayniqsa, so‘z tanlash va sintaktik tuzilmaning kommunikativ funksiyasi tahlil qilinadi. Til nafaqat ma’no uzatishda, balki o‘zaro anglashuvni ta’minlashda ham muhim rol o‘ynaydi. So‘z tanlash va gap tuzilishi orqali fikrni aniq, tushunarli va ta’sirli ifodalash mumkin. Maqolada, tilshunoslik nuqtai nazaridan, so‘z tanlash va sintaksisning kommunikativ maqsadga erishishda qanday rol o‘ynashi ilmiy asosda tahlil etiladi.