ISLOMDAGI TA’LIM VA AXLOQ - Xayriyev Rahmonjon Otabek o’g’li; Samatov Xurshid O’lmasjonovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Islom dinida ta’lim va axloqning tutgan o‘rni, uning tarixiy rivojlanishi hamda Qur’on va Hadis asosida ta’lim va axloqiy qadriyatlarning ahamiyati tahlil qilingan. Payg‘ambar Muhammad (s.a.v.) hayoti va amaliyotidan namunalar orqali musulmonlar uchun ilm olish va axloqiy kamolotning naqadar muhimligi yoritilgan. Shuningdek, Islom tarixidagi mashhur ulamolar faoliyati, ta’lim markazlarining roli va axloqiy me’yorlarning ijtimoiy hayotdagi ahamiyati keng muhokama qilinadi.