BIOTIBBIYOTDA VERTEBROLOGIK VA UROLOGIK TEKSHIRUV USULLARINING UMUMIY JIHATLARI. - Hojiqurbonov Dilshodbek; Baxronov Diyorbek; To’xtasinov Abdulaziz (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada vertebrologik va urologik tizimlar o‘rtasidagi o‘zaro anatomik-funksional bog‘liqliklar tahlil qilingan. Ayniqsa, bel sohasidagi umurtqa o‘zgarishlarining siydik chiqarish tizimiga ta’siri, neyrogen disfunktsiyalar, urologik simptomlar va ularni davolash usullari yoritilgan. Shuningdek, urologik kasalliklarning orqa sohada og‘riq sindromlarini chaqirishi holatlari ham tahlil qilingan. Maqola kompleks diagnostika va davolash yondashuvlarining zarurligini asoslaydi.