KALKULATSIYA QILISHNING ME’YORIY USULI VA UNING BOSHQA USULLARDAN FARQI - Kenjaboyev Xojiakbar (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola kalkulatsiya qilishning me’yoriy usuli va uning boshqa usullardan farqlariga bag‘ishlangan. Maqolada me’yoriy kalkulatsiya usulining mohiyati, ishlab chiqarish xarajatlarini hisoblashda qo‘llanilishi va uning samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Me’yoriy usulning boshqa kalkulatsiya usullari, xususan, buyurtma bo‘yicha, jarayon bo‘yicha va to‘liq xarajatlar usullaridan farqlari solishtirma tahlil qilinadi. Me’yoriy usulning resurslardan samarali foydalanish, xarajatlarni nazorat qilish va ishlab chiqarishni rejalashtirishdagi afzalliklari alohida e’tiborga olinadi.