O‘SMIRLIK VA O‘SPIRINLIK YOSHIDA KASB TANLASH MOTIVLARI - Miltiqboyev Anvar Raxmonqul o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqolada o’smirlik va o’spirinlik davrida kasb tanlash motivlari psixologik va pedagogik nuqtai nazardan tahlil etiladi. Shaxsiy rivojlanishning muhim bosqichi bo’lgan bu yoshda inson o’z qiziqishlari, qobiliyatlari va jamiyatdagi ehtiyojlarni hisobga olgan holda kelajakdagi kasbini tanlaydi. Ushbu jarayonda motivatsion omillar, oilaviy tarbiya, maktab muhiti, tengdoshlar va ommaviy axborot vositalarining ta’siri ko’rib chiqiladi. Maqolada kasb tanlashga oid zamonaviy nazariyalar, ilmiy qarashlar va amaliy tavsiyalar berilgan.