ǴÁREZSIZLIK JILLARINDA QARAQALPSAQSTANDAǴI JER-SUW ATAMALARINDAǴI ÓZGERISLER. - Jabbarbergenova Biybizada Rustemovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Qoraqolpog’iston Respublikasida joylashgan toponimlarni eski tuzimdan qolgan (Lenin, K.Marks, Kuybıshev,Kalinin, Kirov h.b) tısqarı «Komsomol», «İnternatsional», «İskra», «Mir», «Yubileynıy», «Kollektiv», «Bolshevik», «Kommuna», «Proletar», «Gigant», topononimlar va hozirga kelip milliy nomlarga o’zgartilgan toponominlar haqqida so’z yuritiladi.