SHAXSNING KOMMUNIKATIV QOBILIYATLARI - Nuriddinova Nigora Ruxiddin qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada shaxsning kommunikativ qobiliyatlari tushunchasining psixologik mazmuni, uning shakllanish omillari ko‘rib chiqiladi. Muloqotni turli xil yondashuvlar nuqtai – nazaridan to’liq tahlili esa olim V.V. Rijov tadqiqotlari orqali yoritib o’tiladi. Shaxsning kommunikativ xususiyatlari, kommunikativ potensial shaxs tuzlimasini tashkil etuvchi komponentlar, ichki tuzilmalar bilan aloqadorlikda bo’lishi bayon etiladi.