MAVZU: BACHADON FAOLIYATIGA TA’SIR ETUVCHI DORI VOSITALARI. - Davronova Sayyoraxon Isroilovna (TADQIQOTLAR, 2025)
Bachadonning qisqarishi ayolning hayotidagi asosiy fiziologik jarayonlardan biridir, ayniqsa homiladorlik, tug’ish va hayz ko’rish davrida. Bachadon ayolning reproduktiv tizimining organi bo’lib, uchta mushak qatlamidan iborat: ichki, o’rta va tashqi. Ushbu mushaklar ayolning turli hayot davrlarida sinxron ravishda qisqaradi va bo’shashadi: