HANAFIY MUHADDIS-FAQIHLARINING “ROFʼUL YADAYN” HADISLARIGA BILDIRGAN MUNOSABATLARI - Obidov Qosimjon Xusanovich (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Bu maqolada namozdagi “rofʼul yadayn” masalasi borasida vorid boʻlgan hadislarga nisbatan hanafiy muhaddis-faqihlarning yondashuvi va dalillari oʻrganilgan. Makur amaliyot borasidagi turli xil hadislarni oʻrganish orqali, hanafiy mazhabi ulamolarining bu masaladagi dalillari va ularning qay darajada kuchli ekani koʻrib chiqilgan. Shuningdek boshqa fiqhiy mazhablarning bu masalaga boʻlgan yondashuvlari bilan qiyosiy tahlil qilinib, hanafiy mazhabining oʻziga xos xususiyatlari ochib berilgan. Boshqa mazhab faqihlarining dalillariga bergan javoblarini qisqacha oʻrganilgan.