DAVLAT XUQUQ TARIXI FANIDA MUSTAQIL TALIM KO’NIKMALARI - Ibroximov Dostonbek Rustam oʻgʻli; Irgashaliyeva Parizoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Kirish Hozirgi kunda oliy ta’lim tizimida ta’lim sifatini oshirish, talabalarning bilimga bo‘lgan mustaqil yondashuvi va tahliliy fikrlash salohiyatini rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Ayniqsa, ijtimoiy-gumanitar fanlar, jumladan, “Davlat va huquq tarixi” fani doirasida talabalarda mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalarini shakllantirish nafaqat ularning kasbiy bilim doirasini kengaytiradi, balki ularni ilmiy- tadqiqot faoliyatiga yo‘naltiradi. Ushbu fan milliy davlatlilik g‘oyalari, tarixiy huquqiy merosni o‘rganish va uni tahlil qilish orqali zamonaviy davlat boshqaruvi tamoyillarini chuqur tushunishga xizmat qiladi. Mazkur maqolada “Davlat va huquq tarixi” fanining mohiyati, uning o‘rganilish ahamiyati hamda talabalarda mustaqil ta’lim ko‘nikmalarini shakllantirishda qanday usullar samarali bo‘lishi haqida tahliliy fikr yuritiladi.