TARTIBGA SOLINMAGAN PIYODALAR O‘TISH JOYLARIDA ZIDDIYATLI VAZIYATLARNI KAMAYTIRISH USULLARINI BAHOLASH - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada aholi gavjum joylaridagi tartibga solinmagan piyodalar o‘tish joylaridagi xavfsizlikni ta’minlash, tirbandliklarni oldini olish, avtomobil yo‘llarida o‘tkazuvchanlikni va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi. Shu bilan birga piyodalar bilan birga sodir etilayotgan baxtsiz hodisalarni yuzaga kelgan muammolarni yo‘l-transport tizimining samaradorligi va xavfsizligini hisobga olgan holda piyodalar xavfsizligini ta’minlash masalasi ko‘rib chiqildi. Yo‘l-transport tizimlarini tashkil etishda va transport harakati xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha chora-tadbirlarni ishlab chiqishda atrof-muhitga, yo‘llarni o‘tkazuvchanligini oshirishga salbiy ta’sirni kamaytirishning mavjud muammolari va usullari tahlil qilindi.