AVTOMOBILLARNI TO‘XTAB TURISH JOYLARNI TASHKIL ETISH XUSUSIYATLARI - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada transport oqimi gavjum joylaridagi to‘xtagan va to‘xtab turgan transport vositalarini yo‘llarni o‘tkazuvchanligiga hamda harakat xavfsizligiga salbiy tasirini kamaytirishga qaratilgan, tirbandliklarni oldini olish, avtomobil yo‘llarida o‘tkazuvchanlikni va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi. Shu bilan birga yo‘llarda to‘xtagan transport vositalarini harakat oqimiga salbiy ta’sirini kamaytirish maqsadida xorijiy tajribalar o‘rganildi. Yo‘l-transport tizimlarini tashkil etishda va transport harakati xavfsizligini ta’minlash bo‘yicha chora- tadbirlarni ishlab chiqishda atrof-muhitga, yo‘llarni o‘tkazuvchanligini oshirishga salbiy ta’sirni kamaytirishning mavjud muammolari va usullari tahlil qilindi.