HAYDOVCHILAR MEHNATINI MUHOFAZA QILISHDA SUN’IY INTELEKT TIZIMILARIDAN FOYDALANISH HAMDA QULAYLIKLAR YARATISH - Suyarov Nurali Jovli o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Maqolada transport vositalari haydovchilarini mehnatini muhofaza qilishda sin’iy intelekt tizimlaridan foydalangan holda haydovchilarni qulayligini yaratish bo‘yicha bir qancha sun’iy intelekt tizimlarini turlari ko‘rib chiqildi, oqimi gavjum joylaridagi harakatlanayotgan transport vositalari yo‘llarni o‘tkazuvchanligiga hamda harakat xavfsizligiga salbiy tasirini kamaytirishga qaratilgan. Yo‘l transport hodisalarini oldini olish shu bilan birga haydovchilarni mehnatini muhofaza qilgan holda avtomobil yo‘llarida o‘tkazuvchanlikni va xavfsizlikni oshirish chora tadbirlari ko‘rib chiqildi.