OʻQUVCHI YOSHLARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHNI ZAMON TALABLARI ASOSIDA TASHKIL ETISH MASALALARI - Tuxtamurodova Fotima Azamat qizi; Abduraximova Ozoda Tirkashevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Kasbga yoʻnaltirish diagnostikasi yordamida jamiyatdagi maʼnaviy-maʼrifiy jarayon tahlil qilinadi va taʼlim-tarbiyaning kafolatlangan natijalari aniqlanadi. Tashxislashda nafaqat taʼlim tarbiya natijalarini sarhisob qilish, balki ularning oʻzgarish dinamikasi ham kuzatiladi, mavjud kamchiliklar bartaraf etiladi. Taʼlimtarbiya jarayonini tashkil qilish va oʻquvchi yoshlarga vatanparvarlik gʻoyalarini singdirishda asosiy vazifani yetuk pedagog olimlar va oʻqtuvchilar bajaradi.