MAKTABDA PEDAGOGIK JAMOA BILAN PSIXOLOGIK MASHGʻULOTLARNI OLIB BORISH HAMDA ULAR ORASIDA PSIXOLOGIK IQLIMNI YAXSHILASH MASALALARI - Qo’chqorova Nurxon Abdumalik qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya. Jamoaning birligi, uni a’zolarining dо‘stona birlashishi- ichki munosabatlarda ayrim tarbiyalanuvchilarni tanqid qilish va jazolash mumkin, lekin ta’sir kо‘rsatishning maxsus shakllaridan tashqarida har bir tarbiyalanuvchiga tegishli baho berish, uni begonalar oldida himoya qilish, unga hech qanday ozor yetkazmaslik shart hisoblanadi. Jamoa barcha a’zolarining himoyalanganligi o‘ta muhimdir. Har bir tarbiyalanuvchi, u qanchalik zaif, kuchsiz bо‘lmasin, о‘zining yakkaligi yoki himoyasizligini his etmasligi kerak.