VOYAGA YETMAGAN YOSHLAR OʻRTASIDA HUQUQBUZARLIKLAR VA JINOYATCHILIKNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Muminova Gulmira Jurabayevna (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Voyaga yetmaganlarning deviant hulq-atvori katta yoshdagilarning og‘ma hulq-atvori qonuniyatlariga muvofiq emasligini qayd etish zarur. Jumladan, kriminologiya umum tomonidan qabul qilingan hulq-atvor normalarining jinoyatchilar tomonidan buzilishini ularda rasman ma‘qullanadigan yoki umumiy e‘tirof etilgan hulq-atvor normalarining jinoyatchilar tomonidan buzilishini ularda rasman ma‘qullanadigan yoki umumiy e‘tirof etilgan hulq-atvor normalariga zid bo‘lgan maxsus qadriyatlar tizimi mavjudligi bilan izohlanadi.