ZO’RAVONLIKKA CHEK QOʻYAYLIK! - Umarova Nazokat Anvarjonovna (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Zo’ravonlikning turidan qat’i nazar, bolalar psixosomatik bo’lgan turli kasalliklarni boshdan kechirishlari mumkin: semirish yoki aksincha, oshqozon buzilishi tufayli to’satdan vazn yo’qotish. Ruhiy zo’ravonlik uchragan bola, ko’pincha teri toshmasi, allergik patologiya, oshqozon yarasi, pastki qorinda og’riqlar mavjud. Ko’pincha bolalarda duduqlanish, enurez (siydikni ushlab tura olmaslik), enkoprez (najasni ushlab tura olmaslik) kabi nevropsixi atrik kasalliklar rivojlanadi.