OILADAGI KONFLIKT HAMDA NIZOLI VAZIYATLARNI HAL ETISHNING PSIXOLOGIK MASALALARI - Yuldoshova Gulnoza Quvondiquvna; Ozodova Aziza Azimboy qizi (TADQIQOTLAR, 2025)
ANNOTATSIYA Konfliktlarni hal etishda ota-onalarning pedagogik-psixologik savodxonligi, nizolar faqatgina ob’ektiv emas, balki sub’ektiv shartlar sababli ham kelib chiqishi mumkin. Ob’ektiv vaziyatlarga pedagogik jarayonga unchalik bog’liq bo’lmagan va nizoga olib kelishi mumkin bo’lgan vaziyat kiradi. Sub’ektiv shartlarini bolalarning tarbiyalari va rivojlanganliklari darajasi, nizolar ishtirokchilarining vaziyatning nizolilik darajasini anglab etishlari, ularning ma’naviy-qadriyatli yo’nalishlari tashkil qiladi.