OʻQUVCHILARDA GIYOHVAND MODDALARGA RUJU QOʻYISHNI OLDINI OLISHNING PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Xidirov Dodomaxmud Xasanzoda (TADQIQOTLAR, 2025)
Annotatsiya: Giyohvand yoki unga tenglashtirilgan vositalarga muntazam ruju qo‘yish va tibbiy ko‘rsatmalarsiz iste’mol qilish bo’lib, aslida giyohvandlik deviant xulqatvorning bir ko’rinishidir. Giyohvandlik (narkomaniya). Shaxsga va jamiyatga bugun buzg’unchi ta’sir ko’rsatuvchi, og’ir sotsial oqibatlariga ko’ra giyohvandlik asosiy o’rin tutadi. Sotsiologik tadqiqotlar ko’rsatishicha, odamlar rohat olish, o’tkir hissiyotlarga kirishish uchun giyohvand moddalarga berilib qoladilar.